Rašino veče Slow Food-a!

Novih 6 gangova!


Novi četvrtak, novih 6 gangova na meniju!

Prvi gang izlazi u 20:30h.

Rezervišite na vreme jer je broj mesta ograničen. 

Vaš domaćin večeri Master Chef Raša Vlačić.

1. Pozdrav iz kuhinje - Hladna supa sa dinjom i nanom i hrskavi naćos sa čipsom od pršute;

2. Pečeni bri sir sa modem i brusket sa tatar biftekom; 3. Bombonica pasta u sosu od majčine dušice, putera i parmezana; 4. Marinirana piletina u Jack Daniel's sosu sa sosom od smokvi;

5. Dry Age ramstek u sosu od borovnica; 6. Pavlova torta sa vanil kremom i svežim voćem.

Cena po osobi iznosi 2.800rsd. Piće nije uračunato u cenu!

Slow food pokret nastao 1986. godine u Torinu. Njihov cilj je bio da zaštite i očuvaju male proizvodjače hrane od velikih industrija. Poenta je da se kroz kuhinju i kuvanje očuva tradicija neke regije u pripremi hrane. Takođe, cilj je da svaka namernica koja se poslužuje ima svoje poreklo i da se zna tačno odakle je. Vremenom, moderni kuvari su usvojili ovakav sistem služenja hrane i malo ga prilagodili svojim potrebama. Hrana koja se poslužuje ide u više gangova. Minimalan broj gangova je 4, sa razmakom od 25-30 minuta, taman koliko treba želudcu da javi mozgu da se nesto lepo dešava u nama.

Restoran Escalera je preduzeo sve mere zaštite i poštuje sva pravila usled širenja pandemije Covid-19.